۸ مرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۳۹

گزارش مهر/

رفتینگ؛ ورزشی هیجان انگیز در رودهای چهارمحال و بختیاری

رفتینگ؛ ورزشی هیجان انگیز در رودهای چهارمحال و بختیاری

مسئولان گردشگری استان چهارمحال و بختیاری معتقدند برگزاری مسابقات رفتینگ می تواند زمینه اشتغالزایی و گردشگری روستاهای این استان را فراهم کند با این حال هنوز تلاشی برای ایجاد زیرساختهای پذیرش گردشگران رفتینگ انجام نداده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سنگهای ریز و درشت رودخانه را از سر گذراندن، پارو زدن، خود را همسو با جریان آب کردن، با سلاح پارو و مانع های سنگین، راه پر پیچ و خم رودخانه های وحشی را طی کردن، همگی ورزشی هیجان انگیز است به نام رفتینگ که هر گردشگری حتی کسانی که حرفه ای پارو نمی زنند هم می توانند یک بار هم که شده آن را تجربه کنند.

درست مانند چند ده نفری که روز پنجم مرداد ماه به روستای دره یاس از توابع شهرستان ناغان استان چهارمحال و بختیاری رفتند تا برای اولین بار در جشنواره ای که به همین مناسبت برگزار شده، شرکت کنند.

در جشنواره رفتینگ که به همت انجمن رفتینگ ایران برگزار شده بود، عده ای از اعضای انجمن و کسانی که مشتاق شرکت در این برنامه بودند، راه طولانی تهران تا روستای دره یاس را طی کردند تا به رودخانه ارمند برسند و در رودخانه ای که از نظر سطوح تعریف شده برای قایق رانی در سطح دو قرار دارد بتوانند به راحتی قایقرانی کند.

به همین منظور برای داوری گروههای شرکت کننده از دو داور خارجی دعوت شدند به این منطقه بیایند هر چند که محل برگزاری این جشنواره از لحاظ زیر ساختهای پذیرش گردشگر مناسب نبود.

محل اقامت شرکت کنندگان در این جشنواره مدرسه ای بود که از کمترین امکانات برای تحصیل دانش آموزان روستایی برخوردار بود چه برسد به مهمانان یک جشنواره، اما با این حال مژگان ریاحی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری که مسئول تامین محل اقامت مهمانان این جشنواره شده بود، همچنان در جمع خبرنگاران، از ظرفیت بالای این منطقه برای جذب گردشگر صحبت کرد و گفت که نخستین جشنواره ملی رفتینگ با همکاری بخش خصوصی و مشارکت 15 دستگاه استانی در روستاهای دره یاس و دره بید از توابع بخش ناغان شهرستان کیار برگزار شد.

ریاحی درحالی مدعی است که معرفی این استان در سطح ملی و بین المللی به عنوان منطقه اکوتوریسم رودخانه‌ای و افزایش سطح مشارکت روستاییان در اکوتوریسم و توریسم رودخانه‌ای و معرفی قایقرانی رفتینگ در جامعه محلی و افزایش اشتغالزایی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است که مردم روستای دره یاس اگر چه برخی اوقات شاهد حضور گردشگران و قایق سواران در رودخانه ارمند هستند اما به خبرنگار مهر گفتند که از کنار حضور گردشگران در این منطقه هیچ سودی عایدشان نمی شود.

دختر 25 ساله ساکن این روستا به خبرنگار مهر می گوید: برخی اوقات گردشگران می خواهند که اتاقی برای اقامت به آنها اجاره بدهیم اما خانه های ما به گونه ای نیست که بتوان خدمات مورد نیاز آنها را فراهم کرد فقط اگر جایی برای گذراندن شب نداشته باشند می توانیم آنها را یک شب به عنوان مهمان بپذیریم.

پیرمرد کشاورز این روستا نیز می گوید: گاهی قایق سواران ماست یا پنیر می خرند اما این مقدار به اندازه ای نیست که بگوییم به دلیل حضور این گردشگران، مردم این روستا مشغول به کار شده اند چون کسی از ما نمی خواهد که در این برنامه ها شرکت داشته باشیم.

با این حال کیانوش محرابی، مدیرعامل انجمن رفتینگ ایران معتقد است که اگر چه برگزاری جشنواره قایقرانی در رودخانه های خروشان استان چهارمحال و بختیاری می تواند باعث رونق اشتغالزایی و گردشگری در استان شود اما اگر به خانه‌های استیجاری در این منطقه مجوز داده شود و استقرار مردم در این خانه‌ها راحت‌تر و هزینه‌ها ایده‌آل‌تر ‌شود و روستایی‌ها نیز آموزش‌های لازم را ببینند آن زمان است که می توان ادعا کرد گردشگری روستایی را رونق داده ایم.

نخستین جشنواره قایق رانی در رودهای خروشان که از روز 5 مرداد برگزار شده بود روز گذشته با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و 70ورزشکار و مربی در قالب پنج تیم مردان و دو تیم زنان به مدت سه روز در دره بید و دره یاس شهرستان ناغان چهارمحال و بختیاری حضور داشتند.

همچنین حیدر حیدری دومین فرد از تیم ایران رفتینگ است که در ایران موفق به کسب مدرک بین المللی راهنمای رودخانه شده است به همراه کیانوش محرابی، مربی بین المللی رفتینگ این تیم را همراهی کردند.

کد خبر 1370619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha